Timp de pregătire: 60 minute
Cantitate: Pentru 6 persoane
Ingrediente necesare pentru o tavă de 20*30 cm:
Pentru blat:
- 3 ouă mari
- 220 g zahăr pudră
- 7 linguri cafea tare (espresso)
- 100 g nucă măcinată
- 120 g făină
- 6 g praf de copt
Pentru cremă:
- 200 ml cafea neagră
- 3 linguri făină
- 150 g zahăr
- 2 pliculețe zahăr vanilat
- 150 g unt
- 200 ml frișcă lichidă
Mod de preparare:
Batem ouăle spumă, cu zahărul, aproximativ 7 minute. Adăugăm apoi și cafeaua.
Amestecăm făina cu praful de copt și nucile și adăugăm peste ouăle cu cafea. Amestecăm folosind o lingură de lemn.
Coacem în cuptor preîncălzit la 180 grade Celsius, în jur de 25 minute.
Punem într-o cratiță cafeaua, făina, zahărul și zahărul vanilat. Amestecăm bine și fierbem până se îngroașă. Când se răcește, amestecăm bine cu unt, până obținem o cremă spumoasă…
Batem frișca și adăugăm 2 linguri în crema de cafea.
Întindem crema peste blatul rece. Păstrăm 2 linguri de cremă pentru decor.
Peste cremă întindem frișca, apoi decorăm cu fulgi de ciocolată.
Feliem prăjitura și punem puțină frișcă peste fiecare felie, apoi câte un bob de cafea, învelit în ciocolată.
Să o savurați cu drag! Poftă bună!
Discussion about this post