Rețetă pas cu pas, cu imagini – Nehresă cu gem de caise – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 500 g făină
- 2 linguri cacao (40 g)
- 250 g zahăr brun
- un praf sare
- 250 ml apă minerală + încă 50 ml
- 125 ml ulei
- 250 g gem de caise
- 3 linguri esență vanilie (30 ml)
- 1 linguriță esență rom
- 1 plic praf de copt
Mod de preparare:
Preîncălzește cuptorul la 180°C/ treapta 3. Într-un bol, cerne făina și cacao, adaugă zahărul și sarea.
Amestecă bine cu un tel. În timp ce amesteci, toarnă treptat apa, uleiul, vanilia și esența.
Adaugă gemul și amestecă. Dacă aluatul e prea dens, mai adaugă puțină apă minerală. Noi am mai adăugat 50 ml. Toarnă compoziția în tava și lasă la copt la 180°C/ treapta 3, timp de 40-50min, sau până trece testul scobitorii.
Scoate din cuptor, lasă la răcit, după care porționează. Decorează cu zahăr pudră și fulgi de cocos.
Savurați cu poftă! Poftă bună!