Rețetă simplă și gustoasă pentru ciupercuțe pane
Ingrediente necesare:
- 10 ciuperci champignon
- 150 g făină
- 150 g pesmet
- 2 ouă
- sare și piper, după gust
- ulei, pentru prăjit
Mod de preparare:
Spălăm bine ciupercile, apoi curățăm și tăiem codița.
Sărăm ciupercile și le lăsăm deoparte timp de 10 minute.
După 10 minute, tamponăm ciupercile și presărăm peste ele piperul.
Punem făina, pesmetul și ouăle bătute în 3 boluri.
Dăm ciupercile mai întâi prin făina, apoi prin ou și prin pesmet.
Le prăjim într-o cantitate generoasă de ulei încins, suficientă ca ciupercile să plutească în ea.
După ce ciupercile s-au rumenit frumos pe ambele părți, le scoatem pe prosop de hârtie.
Servim ciupercile cu sos tzatziki sau de smântână și usturoi.
Să le savurați cu poftă! Poftă bună!
Sursă rețetă: poprostupycha.com.pl/przepis/chrupiace-pieczarki-w-serowym-ciescie/
Discussion about this post