Timp de pregătire: 60 minute
Cantitate: Pentru 4 persoane
Ingrediente necesare:
- 750 g merluciu
- 5 linguri cu vârf de făină
- 1 lingură boia
- 1 linguriță piper măcinat
- 2 linguri sare
- 3-4 căței usturoi sau 1 linguriță praf de usturoi
- 500 ml untură sau ulei
Mod de preparare:
Dezghețăm peștele, spălăm cu apă, crestăm (până la os) din 2 în 2 cm, apoi presărăm peștele cu sare peste tot (chiar și în cavități). Acoperim și băgăm la frigider pentru câteva ore.
Scurgem apoi peștele pe hârtie de bucătărie.
Amestecăm, între timp, făina cu boiaua, încălzim uleiul, dăm trunchiurile prin făină, apoi prăjim în ulei încins, 6-8 minute pe fiecare parte.
Așezăm pe un prosop de bucătărie.
Merluciul se potrivește de minune cu usturoiul. Putem pune usturoi în tăieturile făcute sau putem adăuga praf de usturoi în făină.
Să aveți poftă! Poftă bună!
Discussion about this post