Rețetă ușoară și delicioasă – Fursecuri franțuzești “Madeleine”

Ingrediente:

  • 3 ouă
  • 160 g zahăr
  • 250 g făină
  • 120 g unt
  • 1 linguriță praf de copt
  • 5 g zahăr vanilat
  • 1/2 linguriță coajă de lămâie
  • 1/4 linguriță suc de lămâie
  • puțină sare

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui tel, batem ouăle spumă. Adăugăm zahărul, sarea, zahărul vanilat, coaja de lămâie și amestecăm foarte bine.

2. Într-un vas, topim untul la foc mic. Adăugăm 2 linguri de făină și amestecăm…

3. Luăm vasul de pe foc. Adăugăm făina, praful de copt, compoziția de ouă și amestecăm foarte bine. Lăsăm aluatul deoparte aprox. 30 minute.

4. Turnăm aluatul într-o formă specială de copt…

5. Coacem la temperatura de 180 grade Celsius, aprox. 10-15 minute.

Să le savurați cu drag! Poftă bună!