Prăjitură de casă fragedă, aromată, fină și delicată – Prăjitură la tavă, cu griș și brânză dulce
Ingrediente necesare:
- 200 ml smântână
- 100 g griș
- 250 g brânză de vaci
- 5 ouă
- 1 plic zahăr vanilat
- 160 g zahăr tos
- Coajă rasă de lămâie
Mod de preparare:
Amestecăm grișul cu brânza și punem deoparte pentru 30 de minute. Separăm gălbenușurile de albușuri și mixăm albușurile spumă tare.
Punem restul ingredientelor într-un bol și omogenizăm. Adăugăm și compoziția cu brânză, omogenizăm. La final încorporăm și spuma de albușuri.
Tapetăm o tavă mai mică, de 33*25 cm, cu hârtie de copt. Transferăm compoziția în tavă și dăm la cuptorul preîncălzit la 190 de grade, pentru 35-40 minute sau până se rumenește frumos deasupra.
După ce se răcorește, pudrăm cu zahăr pudră.
Notă: opțional, se pot adăuga și vișine/ cireșe sau alte fructe deasupra compoziției din tavă. Pentru o porție dublă, folosim o tavă de 35*30 cm.
Savurați cu poftă! Poftă bună!