Pariziene cu vanilie și scorțișoară – Se prepară din 600g făină, 900 ml lapte, 30g drojdie și…
Ingrediente necesare:
- 600 g făină
- 300 ml lapte cald
- 1 linguriță sare
- 3 linguri zahăr
- 1 ou întreg
- 2 gălbenușuri
- 60 g unt moale
- 30 g drojdie
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 600 ml lapte
- 4 linguri zahăr
- 2 plicuri budincă de vanilie
- 80-100 g unt
Alte ingrediente necesare:
- 5-6 linguri zahăr
- 1 lingură scorțișoară
- 2 linguri unt topit
Mod de preparare:
Pentru umplutură, pregătim budinca urmând instrucțiunile de pe ambalaj, o lăsăm să se răcească. Mixăm untul spumă și îl încorporăm în budincă, mixând până obținem o consistență spumoasă.
Pentru aluat, dizolvăm drojdia și 1 linguriță de zahăr în laptele cald. lăsăm deoparte timp de câteva minute.
Cernem făina într-un vas. Adăugăm și restul ingredientelor, laptele cu drojdie și începem să frământăm. Spre final încorporăm și untul moale. Acoperim vasul cu un prosop curat de bucătărie și lăsăm aluatul la dospit timp de 45-50 minute, la loc cald.
Transferăm aluatul dospit pe suprafața de lucru presărată cu făină și împărțim în 12 bucăți egale. Formăm 12 biluțe pe care le întindem, pe rând, în dreptunghiuri. Tăiem 3 /4 dintr-o margine în fâșii, întindem din umplutură pe mijloc și rulăm.
Transferăm parizienele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, acoperim cu un prosop curat și lăsăm la dospit timp de 45-50 de minute, la loc cald.
Ulterior, dăm tava la cuptorul preîncălzit la 170 de minute, timp de 12-15 minute. Între timp, topim untul și amestecăm zahărul cu scorțișoara. Scoatem tava din cuptor, ungem parizienele cu unt și le dăm prin amestecul de zahăr și scorțișoară. Lăsăm să se răcească.
Savurați cu poftă! Poftă bună!