Sărățele de casă, pufoase, moi și aromate – Sărățele cu cașcaval

Ingrediente necesare pentru aluat:

  • 500 g făină
  • 250 g cașcaval ras
  • 125 g unt sau 100 g untură
  • 350-400 g smântână
  • 1 lingură sare

Alte ingrediente necesare:

  • 100 g cașcaval ras
  • 1 ou bătut

Mod de preparare:

Cernem făina într-un bol. Adăugăm sarea, bucățelele de unt și amestecăm cu mână doar cât să obținem un aluat sfărâmicios. Adăugăm cașcavalul (250g) și amestecăm bine.

Adăugăm și smântână, cât să obținem un aluat moale și nelipicios. Transferăm aluatul astfel obținut pe suprafața de lucru presărată cu făină. Întindem la o grosime de un deget.

Ungem cu ou bătut, presărăm cașcaval ras (100g) deasupra și tăiem în fășii.

Transferăm sărățelele de o tavă tapetată cu hârtie de copt și dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Coacem timp de 35-40 minute.

Savurați cu poftă! Poftă bună!