Ingrediente necesare pentru blat:

  • 140 g făină
  • 5 ouă
  • 160 g zahăr
  • 20 g pudră de cacao
  • 10 g praf de copt

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 80 g zahăr
  • 50 g făină
  • 500 ml lapte
  • 100 g unt, la temperatura camerei
  • 20 g zahăr pudră
  • 2 linguri pudră de cacao
  • 6 gălbenușuri

Ingrediente necesare pentru glazură:

  • 1 linguriță ulei
  • 100 g ciocolată neagră

Mod de preparare:

Pentru blat, mixăm într-un bol ouăle și zahărul. Treptat, încorporăm și făina amestecată cu pudra de cacao și cu praful de copt.

Tapetăm o tavă de 20*30 cm cu hârtie de copt în care transferăm compoziția. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius.

Coacem blatul timp de 8-10 minute sau până trece testul cu scobitoarea.

Pentru cremă, mixăm într-un bol gălbenușurile cu zahărul tos după care încorporăm și pudra de cacao și făina. Treptat punem și laptele după care transferăm compoziția într-o cratiță. Punem cratița pe foc și amestecăm continuu până crema se îngroașă.

Frecăm untul împreună cu zahărul pudră după care încorporăm această compoziția în crema aflată la temperatura camerei.

Întindem uniform crema astfel obținută peste blatul rece.

Pentru glazură, topim bucățelele de ciocolată împreună cu uleiul la bain-marie, amestecând până la omogenizare. Întindem glazura puțin răcită, cât mai uniform, peste cremă. Dăm prăjitura la frigider pentru cel puțin 2 ore înainte de a o porționa și servi.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!