Ingrediente necesare pentru aluat:

  • 340 g făină de grâu
  • 2 ouă
  • 170 g zahăr
  • 125 ml ulei
  • 190 ml lapte
  • 3 linguri pudră de cacao
  • 2 lingurițe cafea instant
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 1 ciocolată amăruie rasă

Ingrediente necesare pentru umplutura de brânză:

  • 500 g cremă de brânză
  • 250 g brânză mascarpone
  • 2 linguri făină de grâu
  • 2 ouă
  • 170 g zahăr
  • Jumătate linguriță praf de copt

Alte ingrediente necesare:

  • 400 g cireșe

Mod de preparare:

Pentru blat, mixăm într-un bol ouăle împreună cu zahărul până compoziția se albește. Treptat, încorporăm și uleiul și laptele. Punem și făina amestecată cu praful de copt și cu pudra de cacao. Adăugăm și pudra de cafea dizolvată și ciocolata rasă.

Pentru umplutura se brânză, mixăm zahărul împreună cu ouăle, adăugăm brânza și crema de brânză și mixăm.

Încorporăm și făina amestecată cu praful de copt.

Tapetăm o tavă de 28*30 cm cu hârtie de copt. Alternativ, așezăm câte o lingură de aluat cu cacao și câte una cu brânză. După ce am pus primul strat, așezăm și cireșele. Repetăm procedura, ultimul strat fiind cel de cireșe.

Dăm prăjitura la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și o coacem timp de 80 de minute. Dacă prăjitura începe să se coacă prea tare deasupra, o înveliți cu folie de aluminiu.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!