Ingrediente necesare:
- 200 g orez
- Jumătate kg ciuperci
- Un sfert de kg morcov
- Jumătate kg ceapă
- Un sfert de kg dovlecel
- 1 kg ardei capia
- 200 ml ulei
- 500 ml suc de roșii
- 2 foi dafin
- Sare și piper
Mod de preparare:
Începem prin a pune orezul la fiert și ardeii la copt: spălăm foarte bine ardeii, îi ștergem, apoi îi punem la copt, timp de câteva minute pe fiecare parte. După aceea, îi lăsăm să se răcească un pic și îi curățăm de coajă, îndepărtăm și cotorul și semințele și la final îi tocăm mărunt.
Spălăm în câteva ape orezul și îl fierbem timp de 15-20 de minute ( la o măsură de orez punem trei măsuri de apă ). După cele 15-20 de minute, luăm orezul de pe foc și îl lăsăm să se răcească.
Spălăm, curățăm și tocăm mărunt și celelalte legume. Într-o oală, punem 200 ml de ulei și când uleiul s-a încins adăugăm ceapa și o călim timp de câteva minute, până se înmoaie. Apoi, adăugăm și ciupercile, morcovul, dovlecelul, foile de dafin, sare, piper și amestecăm.
Fierbem tocana la foc mediu, amestecând din când în când. După 30 de minute aproximativ, adăugăm ardeiul copt, sucul de roșii, amestecăm și mai fierbem pentru încă 20 de minute, la foc mic.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!
Rețetă preluată de pe www.barbatlacratita.ro