Ingrediente:
- 2 dovlecei
- 200 ml smântână
- 1 linguriță amidon
- 3 căței de usturoi
- 1 legătură mărar
- busuioc
- sare, piper
- 150 ml apă fiartă
Mod de preparare:
1. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem dovleceii semicercuri. Îi prăjim apoi într-o tigaie încinsă cu puțin ulei…
2. Mărunțim usturoiul…
3. Adăugăm usturoiul în tigaie și asezonăm cu sare și piper. Amestecăm bine și acoperim tigaia cu un capac. Gătim dovleceii până se vor înmuia suficient…
4. Într-un bol separat, amestecăm smântâna și amidonul.
5. Adăugăm puțină apa călduță pentru a nu se coagula smântâna în timpul încălzirii.
6. Turnăm sosul în vasul cu dovlecei. Adăugăm mărarul, busuiocul și amestecăm bine, la foc mic… Oprim focul în momentul în care smântâna dă în clocot…
Gata, asta-i tot! Sunt delicioși atât calzi, cât și reci. Excelenți și pe post de garnitură, și ca fel principal…
Să îi savurați cu poftă! Poftă bună!