Rețetă explicată pas cu pas – Vinete în sos de roșii (cu usturoi și zeamă de lămâie) – Încercați rețeta, o să vă placă mult – Aveți nevoie de 3 vinete, 2 căței usturoi și…
Ingrediente necesare:
- 3 vinete
- 2 linguri ulei
- 4 linguri sos de roșii
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 2 căței usturoi
- 1 legătură busuioc
- Sare și piper după gust
Mod de preparare:
Tăiem vinetele în felii subțiri pe care le punem în apă sărată pentru 20 de minute. Ulterior, le clătim și le uscăm pe prosoape de hârtie. Încingem 1 lingură de ulei într-o tigaie și prăjim vinetele.
Punem uleiul rămas, zeama de lămâie și sosul de roșii într-un vas. Punem vasul pe foc și aducem amestecăm până la punctul de fierbere. Adăugăm și usturoiul pisat, amestecăm bine după care punem vinetele în acest sos. Gătim totul împreună timp de 2 minute după care luăm de pe foc și presărăm busuioc tocat deasupra.
Savurați cu poftă! Poftă bună!