Rețetă explicată pas cu pas – Prăjitură tăvălită cu nucă de cocos – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru pandișpan:
- 8 albușuri
- un praf de sare
- 150 g zahăr
- 1 lingură esență de vanilie
- 8 gălbenușuri
- 1 plic praf de copt
- 160 g făină
Ingrediente necesare pentru glazură de ciocolată:
- 150 g unt
- 300 ml lapte
- 150 g zahăr
- 2 linguri esență de rom (30 ml)
- 6 linguri cacao (80 g)
Ingredient necesare pentru decor:
- 250 g nucă de cocos
Mod de preparare:
Separă albușurile de gălbenușuri. Într-un bol mare, mixează spumă albușurile și sarea. Adaugă treptat zahărul și mixează până capătă consistența unei bezele lucioase. Adaugă vanilia și mixează.
Adaugă pe rând, gălbenușurile, mixând după fiecare. Cerne praful de copt și făina peste spumă.
Amestecă ușor, cu o spatulă, de jos în sus. Toarnă și nivelează în tavă.
Lasă la copt la cuptorul preîncălzit la 180°C/ treapta 3, timp de 35 min. Lasă la răcit.
Pentru glazură: într-o cratiță, la foc mic, adaugă toate ingredientele. Amestecă în continuu cu un tel până începe să fiarbă. Mai lasă 1 minut și ia de pe foc.
Asamblare:
Taie marginile și suprafața prăjiturii. Taie blatul în cuburi (24 buc). Toarnă sosul de ciocolată într-o farfurie adâncă. Înmoaie fiecare cub în sosul de ciocolată, după care tăvălește-l prin nucă de cocos.
Savurați cu poftă! Poftă bună!