Rețetă de post – Iată cum se prepară chifteluțele mănăstirești, în doar 20 minute

Rețetă de post – Iată cum se prepară chifteluțele mănăstirești, în doar 20 minute – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente:

  • 500 g fasole boabe
  • 2-3 feli de pâine
  • 150 g orez
  • 150 ml ulei
  • 2 cepe
  • 5-6 căței de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • 2 frunze da dafin
  • mărar
  • pătrunjel
  • 50 g făină
  • sare
  • cimbru

Mod de preparare:

1. Pentru început, punem boabele de fasole la fiert. Adăugăm morcovul, păstârnacul și ceapa. Adăugăm frunzele de dafin, condimentăm cu sare, piper și amestecăm bine.

2. După ce au fiert toate legumele, le scoatem din oală și le așezăm într-un bol. Adăugăm feliile de pâine, usturoiul pisat, cimbrul, mărarul și pătrunjelul tăiat mărunt. Amestecăm bine, pe urmă dăm întreaga compoziție prin mașina de tocat.

3. Cu ajutorul mâinilor, formăm chiftele. Le dăm prin făină, pe urmă le prăjim într-o tigaie încinsă cu ulei.

Să le savurați cu poftă! Poftă bună!

Încearcă și… Paste fusilli de post, cu ciuperci și sos gustos

Rețetă pentru cine postește – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente:

  • 1 kg ciuperci
  • 300 g paste fusilli
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 3-4 linguri ulei măsline
  • 1 cutie paste de tomate
  • mărar

Mod de preparare:

1. Pentru început, punem la fiert pastele. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem ceapa și usturoiul mărunt. Ciupercile se taie rondele iar piciorușele cubulețe.

2. Într-o tigaie încisă cu ulei, prăjim ceapa și usturoiul, la foc mic. Adăugăm ciupercile și gătim câteva minute. Condimentăm cu sare, piper, busuioc. Adăugăm pasta de tomate, amestecăm bine iar la final adăugăm mărarul. Servim pastele alături de sosul pregătit anterior.

Să le savurați cu drag! Poftă bună!