Biscuiți de cocos

Ingrediente:

  • 100 g făină
  • 100 g zahăr
  • 200 g nucă de cocos
  • 2 ouă
  • 1 linguriță praf de copt

Mod de preparare:

1. Bateți ouăle cu zahăr.

2. Adăugați nucă de cocos și amestecați.

3. Se amestecă făina cu praf de copt.

4. Puneți aluatul obținut în frigider timp de o jumătate de oră.

5. Formați biscuiții din aluat, pe urmă îi așezați într-o tavă acoperită cu hârtie de copt.

6. Se coc într-un cuptor preîncălzit la temperatura de 180 de grade timp de 15 minute.

Biscuiți din mere

Ingrediente:

  • 120 g zahăr
  • 2 g vanilie
  • 4 ouă
  • 200 g margarină
  • 500 g făină albă
  • 3 mere
  • 10 g praf de copt

Mod de preparare:

1. Bateți ouăle cu zahăr și vanilie. Adăugați margarina topită și amestecați. Pe urmă, adăugați făina amestecată cu praf de copt. Se mixează totul foarte bine.

2. Decojiți merele, tăiați-le cubulețe și le adăugați în aluat.

3. Acoperiți o tavă cu hârtie de copt. Cu ajutorul unei linguri, formați biscuiții și îi așezați în tavă.

4. Se coc într-un cuptor preîncălzit la temperatura de 200 de grade timp de 10-15 minute (până se rumenesc).

Biscuiți de casă cu ovăz

Ingrediente:

  • 100 g unt
  • 250 g zahăr
  • 2 ouă
  • 200 g fulgi de ovăz
  • 250 g făină
  • miez de nucă
  • fructe uscate

Mod de preparare:

1. Untul se mărunțește cu ajutorul unei furculițe și se amestecă cu zahăr.

2. Pe urmă, amestecăm cu ajutorul unui mixer până la omogenizare.

3. Se adaugă ouăle și se mixează. Se toarnă un pahar de fulgi de ovăz și se amestecă.

4. Adăugați miez de nucă și fructe uscate. Se amestecă totul foarte bine, iar la final adăugați făina.

5. Din aluatul rezultat, formați biluțe.

6. Acoperiți o tavă cu hârtie de copt, pe urmă adăugați biscuiții pregătiți anterior. Se coc în cuptorul preîncălzit la temperatura de 200 de grade, timp de 15 minute.

Biscuiți de lapte

Ingrediente:

  • 400 g făină
  • 200 g zahăr
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • 80 ml lapte
  • 1/2 linguriță praf de copt

Mod de preparare:

1. Bateți untul împreună cu zahărul.

2. Adăugați ouăle, laptele, praful de copt și amestecați.

3. Adăugați făină, și frământați până obțineți un aluat moale și elastic.

4. Întindeți aluatul într-o foaie cu grosimea de 7-10 mm.

5. Cu ajutorul unei forme speciale, decupați biscuiții.

6. Acoperiți o tavă cu hârtie de copt, adăugați biscuiții și coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 15 mintue.

Biscuiții de banane

Ingrediente

  • 2 banane
  • 200 g fulgi de ovăz
  • miez de nucă
  • stafide

Mod de preparare:

1. Mărunțiți bananele cu ajutorul unei furculițe, pe urmă adăugați miez de nucă și stafide.

2. Întindeți blatul obținut într-o foaie subțire. Cu ajutorul unei forme speciale. decupați pătrățele.

3. Se coc într-un cuptor preîncălzit la temperatura de 180 de grade, timp de 15 minute.

Biscuiți “Madeleine”

Ingrediente:

  • 120 g făină
  • 2 ouă
  • 80 g zahăr
  • 90 g unt
  • 1 linguriță suc de lămâie

Mod de preparare:

1. Se topește untul, se adaugă 2 ouă și 80 de grame de zahăr și amestecați cu ajutorul unui mixer.

2. Adaugati făina și sucul de lămâie, pe urmă amestecați bine.

3. Puneți aluatul în forme speciale “Madeleine”.

4. Se coc la o temperatură de 190-200 grade timp de 12-15 minute.

Să aveți poftă!