Timp de pregătire:
60 minute

Cantitate:
8 persoane

Ingrediente necesare:

Pentru aluat:

  • 450 g făină
  • 150 g nuci măcinate
  • 200 g unt
  • 150 g zahăr pudră
  • 100 g untură
  • un pic de sare
  • 1 linguriță de scorțișoară

Pentru umplutură: gem de caise

Pentru glazură:

  • 200 g ciocolată cu lapte
  • 50 g ciocolată albă
  • 2 linguri unt topit

Mod de preparare:

Frământăm cu mișcări rapide făina, nuca, condimentele, untul și untura. Adăugăm zahărul pudră, mai frământăm un pic, apoi acoperim cu o folie și lăsăm să se odihnească o oră.

Pe o suprafață presărată cu făină întindem aluatul și, cu ajutorul unei forme rotunde, tăiem în cercuri mici. Așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și băgăm în cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius, aprox. 8-9 minute.

Mie mi-au ieșit 3 tăvi, folosind o formă rotundă, medie ca dimensiune…

După ce s-au răcit, cercurile se lipesc cu gem. Topim ciocolata cu unt (topim separat cele două feluri de ciocolată). Scufundăm cercurile lipite în ciocolata de lapte, picurăm ciocolata albă peste și, cu ajutorul unei scobitoare, întindem puțin și ciocolata albă (decor, design).

Poftă bună!