Ișler – Bănuți din aluat crocant cu nucă, gem de caise și glazură de ciocolată

Timp de pregătire:
60 minute

Cantitate:
8 persoane

Ingrediente necesare:

Pentru aluat:

450 g făină
150 g nuci măcinate
200 g unt
150 g zahăr pudră
100 g untură
un pic de sare
1 linguriță de scorțișoară

Pentru umplutură: gem de caise

Pentru glazură:

200 g ciocolată cu lapte
50 g ciocolată albă
2 linguri unt topit

Mod de preparare:

Frământăm cu mișcări rapide făina, nuca, condimentele, untul și untura. Adăugăm zahărul pudră, mai frământăm un pic, apoi acoperim cu o folie și lăsăm să se odihnească o oră.

Pe o suprafață presărată cu făină întindem aluatul și, cu ajutorul unei forme rotunde, tăiem în cercuri mici. Așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și băgăm în cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius, aprox. 8-9 minute.

Mie mi-au ieșit 3 tăvi, folosind o formă rotundă, medie ca dimensiune…

După ce s-au răcit, cercurile se lipesc cu gem. Topim ciocolata cu unt (topim separat cele două feluri de ciocolată). Scufundăm cercurile lipite în ciocolata de lapte, picurăm ciocolata albă peste și, cu ajutorul unei scobitoare, întindem puțin și ciocolata albă (decor, design).

Poftă bună!