Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Tort de casă fără coacere (cu iaurt și jeleu de fructe) – Rețetă simplă și rapidă
Ingrediente necesare pentru blat:
- 150 g biscuiți
- 50 g unt topit
Ingrediente necesare pentru spuma de iaurt:
- 350 g iaurt cu fructe (noi am folosit iaurt cu căpșuni)
- 15 g gelatină
- 75 ml apă
- 150 ml frișcă lichidă 33%
Ingrediente necesare pentru jeleu:
- 300 g căpșuni
- 1 lingură zahăr
- 6 g gelatină
- 30 ml apa
Mod de preparare:
Pentru blat, amestecăm biscuiții măcinați cu untul topit. Transferăm compoziția într-o tavă și formăm un blat uniform. Dăm tava la frigider.
Pentru spuma de iaurt, punem gelatina în apă și o lăsăm să se umfle. O încălzim până se dizolvă (fără să o fierbem!) după care o încorporăm în iaurt.
Încorporăm frișca bătută spumă tare și transferăm totul în tavă, peste blat. Dăm tava înapoi la frigider.
Pentru jeleu, punem gelatina în apă și o lăsăm să se umfle. O încălzim până se dizolvă. Pasăm căpșunile împreună cu 1 lingură de zahăr după care adăugăm și gelatina și omogenizăm. Lăsăm jeleul să se răcorească după care o turnăm în tavă. Dăm tortul la frigider pentru 1 oră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!