Am văzut la noi la patiseria “Gigi” covridogi… Așa că repede am făcut și eu pentru fete… Au ieșit delicioși! Data viitoare o să pun și brânză topită (făcută de mine) în ei, pe lângă cremvuști…
Ingrediente necesare:
- 10 cremvuști
- 450 grame făină
- 3 linguri ulei
- drojdie cât o nucă
- 300 ml apă
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță zahăr
- un ou
- susan
- 2-3 litri de apă (pentru opărit covridogii)
- 5 lingurițe de bicarbonat și 2 lingurițe de sare
Cum se prepară?
Pentru început, pregătim un aluat din făină, apă, ulei, sare, zahăr și drojdie. Îl lăsăm la dospit aproximativ 60 minute…
După ce crește frumos în volum, presărăm făină pe blatul de lucru și îl întindem cu sucitorul într-o formă pătrată…
Tăiem 10 fâșii și începem să rulăm cremvuștii în aceste fâșii de aluat… Punem la fiert 2 sau 3 litri de apă și adăugăm 2 lingurițe de sare și 5 lingurițe de bicarbonat. Când începe să fiarbă, punem covridogii în apă.
Îi lăsăm până când se ridică la suprafață, apoi îi punem în tava de copt, tapetată cu hârtie pentru copt. Îi ungem cu ou și presărăm semințe de susan…
Asta-i tot! Coacem până când se rumenesc frumos…
Să îi savurați cu poftă! Poftă mare!
Rețeta aparține dnei. Liliana Toma și a fost preluată cu acord, de pe blogul personal al acesteia…