Rețetă cu imagini, pas cu pas – Focaccia de casă – Aveți nevoie de 400g făină, 3 linguri ulei de măsline și…
Ingrediente necesare:
- 400 g făină
- 25 g drojdie proaspătă sau 7 g drojdie instant
- 280 ml apă caldă, aproximativ
- 3 linguri ulei de măsline
- 1-2 lingurițe sare
- 1 linguriță zahăr
- Pătrunjel verde după gust
Alte ingrediente necesare: roșii, ceapă roșie, rozmarin, măsline, usturoi, busuioc, mozzarella, ulei de măsline
Mod de preparare:
Cernem făina într-un bol. Adăugăm drojdia instant și zahărul pe o parte și sarea pe cealaltă parte a bolului. Adăugăm și pătrunjelul tocat mărunt și începem să frământăm aluatul. În timpul frământării adăugăm și uleiul de măsline. Adăugăm și apa treptat, cât să obținem un aluat moale și omogen.
Transferăm aluatul pe suprafața de lucru presărată cu un pic de făină și îl mai frământăm un pic. Transferăm aluatul într-un bol tapetat cu un pic de făină. Acoperim bolul cu un prosop curat de bucătărie și lăsăm aluatul la dospit la loc cald, pentru aproximativ 20 de minute.
După dospire, punem aluatul pe suprafața de lucru presărată cu un pic de făină. Îl întindem în forma dorită, într-un blat subțire. Tapetăm tava cu hârtie de copt sau o tapetăm cu făină după care transferăm foaia în tavă.
Acoperim tava cu un prosop curat și lăsăm blatul la dospit timp de 15 minute. Ulterior, apăsăm aluatul cu vârfurile degetelor, formând adâncituri.
Punem deasupra legumele: rondele de roșii și de ceapă, rondele de măsline, stropim și un pic de ulei de măsline deasupra și punem și un pic de sare. Dăm tava la cuprul preîncălzit la 220 de grade, pentru 15-20 de minute.
Lăsăm focaccia să se răcească după care putem porționa și servi.
Savurați cu poftă! Poftă bună!