O licoare divină, cu totul și cu totul deosebită – Eu am folosit-o și pentru a glasa tortul, pe care îl vedeți la final, în imagine. Nu am mai băut până acum și pot să vă spun, cu mâna pe inimă, că este incredibil de bun și de cremos, în special rece…
Ingrediente necesare
- 250 ml lapte integral
- 1 baton de scorțișoară
- 1 baton de vanilie rupt în bucăți
- 5 cuișoare
- 10 gălbenușuri de ou
- 300 g zahăr
- 150 ml rom alb
- 150 ml coniac
- 1 plic zahăr vanilat
- 150 ml smântână pentru frișcă
- nucșoară
Mod de preparare:
1. Se combină laptele fierbinte cu scorțișoara, batonul de vanilie și cuișoarele. Se ține la infuzat cel puțin 5 minute.
2. Într-un vas mare, se bat gălbenușurile cu zahăr și zahar vanilat, până la omogenizare. Se incorporează laptele, fără condimente, în compoziția de ouă. Se pune pe foc mic și se amestecă încontinuu, folosind o lingură de lemn, până capătă consistența unei smântâni…
Nu trebuie să fiarbă. Se toarnă într-un bol mare și se lasă să se răcească, la temperatura camerei…
3. Se incorporează romul și coniacul, iar la final, smântâna nebătută. Se dă la rece și se servește pudrat cu nucșoară.
Savurați cu drag! Poftă bună!
Rețetă preluată cu acord expres, de pe blogul 3SistersCooking