Ingrediente pentru blat:
- 4 ouă
- 6 linguri zahăr
- 4 linguri făină
- 2 linguri cacao
- 4 linguri apă
- 1 lingură esență de rom
- 1 linguriță praf de copt
Ingrediente pentru cremă:
- 250 ml lapte
- budincă de vanilie
- 50 g zahăr
- 4 gălbenușuri de ou
- 250 g unt
- 50 g zahăr pudră
- esență de vanilie
Ingrediente pentru a 2-a cremă:
- 4 albușuri de ou
- 100 g zahăr
- 1 lingură suc de lămâie
Mod de preparare:
1. Pentru început, batem albușurile cu zahăr. Adăugăm gălbenușurile, apa, făina, praful de copt, pudra de cacao, esența de rom și amestecăm foarte bine.
2. Turnăm aluatul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 40 de minute.
3. Pentru cremă, pregătim budinca conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
4. Într-un bol, batem untul cu zahăr. Adăugăm budinca, esența de vanilie și amestecăm bine.
5. Într-un bol separat, batem albușurile spumă. Adăugăm zahărul, sucul de lămâie și amestecăm bine.
6. Tapetăm blatul cu crema pregătită anterior iar pe deasupra turnăm spuma din albușuri. La final, decorăm cu ciocolată dată prin răzătoare.
Să o savurați cu drag! Poftă bună!
Discussion about this post