Prăjitură cu rom și vișine – Prăjitură ușoară, fină și aromată

Prăjitură cu rom și vișine – Prăjitură ușoară, fină și aromată – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente pentru blat:

  • 4 ouă
  • 120 g zahăr
  • 4 linguri apă fiartă
  • 130 g făină
  • 30 g cacao
  • 2 linguri praf de copt

Ingrediente pentru cremă:

  • 4 gălbenușuri
  • 100 g zahăr
  • 125 ml rom
  • 1 plic gelatină
  • 80 g zahăr pudră
  • 100 g ciocolată Milkă
  • 400 ml frișcă
  • 500 g vișine
  • 100 ml frișcă lichidă pentru decor

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui mixer, batem albușurile spumă. Adăugăm zahărul, apa fiartă, făina amestecată cu praful de copt și pudra de cacao. Mixăm bine până la omogenizare.

2. Turnăm aluatul într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 17 minute.

3. Pentru cremă, batem gălbenușurile spumă. Adăugăm rom-ul, zahărul și punem compoziția pe foc mic. Adăugăm gelatina hidratată și mixăm până obținem o cremă densă și omogenă. Luăm de pe foc și o lăsăm la răcit.

4. Cu ajutorul unui mixer, batem smântâna. Adăugăm 80 de grame de zahăr, ciocolata și crema de gălbenușuri. Amestecăm până la omogenizare.

5. Pentru a forma prăjitura, însiropăm blatul, pe deasupra așezăm vișinele iar la final tapetăm cu crema pregătită anterior.

6. Punem prăjitura la frigider pentru câteva ore.

Savurați cu drag! Poftă bună!

Încearcă și… Brownie cu brânză dulce și vișine

Prăjitură cu gust senzațional – Pentru a pregăti această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare

  • 200 g ciocolată amară
  • 250 g unt
  • 300 g zahăr
  • 8 ouă
  • 250 g făină
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 600 g brânză de vaci
  • 2 pachețele zahăr vanilat
  • 600 g vișine
  • sare

Mod de preparare:

1. Pentru început, topim ciocolata și untul pe baie de aburi.

2. Într-un bol separat, batem 4 ouă cu 100 de grame de zahăr. Adăugăm sare, zahărul vanilat și amestecăm bine.

3. Cu ajutorul unui mixer, amestecăm brânza de vaci cu zahărul și ouăle rămase. Mixăm până obținem o cremă omogenă.

4. Adăugăm ciocolata și untul topit în compoziția de ouă. Amestecăm bine, pe urmă adăugăm făina și praful de copt. Amestecăm până obținem un aluat fin și omogen.

5. Într-o tavă acoperită cu hârtie de copt, turnăm o treime din aluatul pregătit anterior.

6. Adăugăm jumătate din cantitatea de brânză, iar pe deasupra jumătate din cantitatea de vișine.

7. Procedăm la fel până terminam toate ingredientele. Coacem în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180 de grade, timp de 40 de minute. La final, decorăm cu zahăr pudră.

Să o savurați cu drag! Poftă bună!