Prăjitură cu rom și vișine – Prăjitură ușoară, fină și aromată – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente pentru blat:
- 4 ouă
- 120 g zahăr
- 4 linguri apă fiartă
- 130 g făină
- 30 g cacao
- 2 linguri praf de copt
Ingrediente pentru cremă:
- 4 gălbenușuri
- 100 g zahăr
- 125 ml rom
- 1 plic gelatină
- 80 g zahăr pudră
- 100 g ciocolată Milkă
- 400 ml frișcă
- 500 g vișine
- 100 ml frișcă lichidă pentru decor
Mod de preparare:
1. Cu ajutorul unui mixer, batem albușurile spumă. Adăugăm zahărul, apa fiartă, făina amestecată cu praful de copt și pudra de cacao. Mixăm bine până la omogenizare.
2. Turnăm aluatul într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 17 minute.
3. Pentru cremă, batem gălbenușurile spumă. Adăugăm rom-ul, zahărul și punem compoziția pe foc mic. Adăugăm gelatina hidratată și mixăm până obținem o cremă densă și omogenă. Luăm de pe foc și o lăsăm la răcit.
4. Cu ajutorul unui mixer, batem smântâna. Adăugăm 80 de grame de zahăr, ciocolata și crema de gălbenușuri. Amestecăm până la omogenizare.
5. Pentru a forma prăjitura, însiropăm blatul, pe deasupra așezăm vișinele iar la final tapetăm cu crema pregătită anterior.
6. Punem prăjitura la frigider pentru câteva ore.
Savurați cu drag! Poftă bună!
Discussion about this post