Cum se prepară cașul de casă?
În laptele călduț, adăugam cheag. Lăsăm deoparte aproximativ 30 minute.
După ce laptele s-a închegat, îl amestecăm bine… Luăm puțin zer, pe care îl punem la încălzit și îl lăsăm până devine fierbinte…
Îl punem fierbinte peste laptele închegat și amestecăm iar, folosind o lingură… Îl adunăm apoi și formăm o “minge”, pe care o punem la scurs într-un tifon / pânză…
A doua zi, după ce s-a scurs zerul, scoatem cașul afară la soare, să dospească…
Telemea de casă
Dacă doriți, puteți face și telemea… Dupa ce cașul este scurs de zer, îl punem în apă călduță cu sare.
Îl ținem o zi sau două și telemeaua este gata!
Să le savurați cu poftă! Poftă mare!
Rețeta aparține dnei. Liliana Toma și a fost preluată cu acord, de pe blogul personal Cu Lili În Bucătărie…