Prăjitură la tavă, extra cremoasă, cu fructe – Se prepară din 5 ouă, 500 ml frișcă bătută, 1 cană făină și…
Ingrediente necesare pentru foi:
- 200 ml apă
- 1 praf de sare
- 125 g unt
- 1 cană făină
- 5 ouă
Ingrediente necesare pentru crema 1:
- 1 l lapte
- 2 plicuri budincă de vanilie
- 1 cană zahăr
- 250 g unt
Ingrediente necesare pentru crema 2:
- 500 ml frișcă lichidă
Ingrediente necesare pentru crema cu fructe:
- Căpșuni, zmeură, afine congelate
- Un pic de zahăr
- 1 plic gelatină
- 2 linguri făină
Mod de preparare:
Pentru foi, punem la fiert apa împreună cu sarea și cu untul. După omogenizare, adăugăm și făina și amestecăm continuu. După ce aluatul se răcește un pic, încorporăm treptat și câte un ou, frământând cu mâna. Împărțim aluatul în două.
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și coacem 2 foi, pe rând, la 200 de grade, timp de 15 minute aproximativ.
Pentru crema 1, amestecăm pudra de budincă cu un pic de lapte. Punem restul de lapte la fiert, împreună cu zahărul. Când fierbe, adăugăm amestecul de budincă și amestecăm până se îngroașă. Lăsăm budinca să se răcească complet după care încorporăm în ea untul bătut spumă, folosind un mixer.
Pentru stratul cu fructe, punem fructele într-un bol și presărăm un pic de zahăr deasupra. Lăsăm fructele să lase zeamă după care punem pe foc, fierbem un pic, adăugăm făina și amestecăm foarte bine. La final, adăugăm și gelatina pregătită conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Mixăm frișca (500 ml) spumă tare.
Asamblare:
- Foaie
- Budincă
- Strat de fructe
- Frișcă
- Foaie
Dăm prăjitura la frigider pentru câteva ore după care o pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!