Rețeta explicată pas cu pas – Pandișpan fraged și pufos, cu afine – Pentru a pregăti această rețetă, aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 600 g afine congelate
- 5 albușuri
- un praf sare
- 200 g zahăr
- 2 plicuri zahăr vanilinat
- 5 gălbenușuri
- 1 lingură esență vanilie
- coajă rasă de la o lămâie
- 100 ml ulei
- 200 ml apă minerală
- 375 g făină
- 1 plic praf de copt
- zahăr pudră (pentru decor)
Mod de preparare:
Separă albușurile de gălbenușuri.
Mixează spumă albușurile și sarea. Adaugă zahărul, zahărul vanilinat și mixează până capătă consistența unei bezele lucioase.
Adaugă gălbenușurile, vanilia, coaja de lămâie, uleiul și apa minerală. Omogenizează cu mixerul. Cerne deasupra făina și praful de copt, amestecă ușor (cu o spatulă, de jos în sus), adaugă apa minerală și mixează.
Toarnă și nivelează compoziția în tavă (20x30cm), împrăștie afinele peste aluat.
Lasă la copt la cuptorul preîncălzit la 180*C/ treaptă 3, timp de 40 min, sau până trece testul scobitorii. ȘLasă o oră la răcit, după care porționează și decorează cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!