Rețetă pas cu pas, cu imagini – Brioșe foarte delicioase și aromate, cu mere și fulgi de ovăz – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 270 g fulgi de ovăz
- 1 linguriță scorțișoară
- 2 lingurițe praf de copt
- 1/4 linguriță sare
- 240 ml lapte
- 2 ouă
- 255 g piure de mere (neîndulcit)
- 60 g miere (sau sirop de arțar)
- 1 linguriță extract de vanilie
- 60 g merișoare uscate (opțional)
Mod de preparare:
Preîncălzește cuptorul la 180°C.
Într-un bol mare amestecă fulgii de ovăz, praful de copt, scorțișoara și sarea. Lasă amestecul deoparte.
Într-un bol separat bate ouăle, adaugă laptele, mierea, piureul de mere și vanilia.
Combină ingredientele uscate cu cele umede, amestecând până la omogenizare. Adaugă merișoarele și amestecă din nou.
Împarte compoziția uniform în tava de brioșe unsă cu unt sau tapetată cu hârtiuțe de copt.
Coace pentru 25-30 de minute sau până când brioșele devin aurii. Lasă brioșele să se răcească înainte de a le scoate din tavă.
Savurați cu poftă! Poftă bună!