Rețetă pas cu pas, cu imagini – Chec de casă pufos și delicios – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 230 grame făină
- 1/2 linguriță praf de copt
- 250 grame unt
- 200 grame zahăr tos
- 5 ouă
- 1 linguriță extract de vanilie
- 59 ml lapte
Mod de preparare:
Într-un bol mare, cerne 230 grame de făină și adaugă 1/2 linguriță praf de copt. Cerne făina de două-trei ori (acest lucru va aduce mult aer în aluat) după care lasă-l deoparte.
În alt bol, adaugă untul (ar trebui să fie la temperatura camerei) și bate-l până devine foarte moale, apoi adaugă zahărul și începe să bați untul și zahărul la viteză scăzută timp de aproximativ 2 minute.
Curăță marginile bolului cu spatula și continuă să bați amestecul timp de 15 minute. Unul dintre sfaturile cheie pentru această rețetă este baterea foarte bine a untului și zahărului până când amestecul devine deschis la culoare.
Odată ce ai bătut bine amestecul, începe să adaugi 5 ouă, câte unul pe rând, și bate fiecare ou până este încorporat în amestec înainte de a adăuga următorul.
Adaugă extractul de vanilie și bate timp de un minut, dacă pur și simplu adori aroma de unt poți să nu adaugi extractul de vanilie. Adaugă ingredientele uscate cernute în amestecul de unt, lingură după lingură. Continuă să bați în timp ce adaugi ingredientele uscate încet.
După ce ai adăugat jumătate din ingredientele uscate, ia laptele și toarnă jumătate din lapte în aluat, amestecă-l bine și continuă să adaugi ingredientele uscate. Amestecă până când aluatul devine dens, apoi adaugă restul de lapte și bate aluatul până devine ușor și pufos fără cocoloașe.
Pentru coacere, vei avea nevoie de o tavă de chec unsă și tapetată cu hârtie pergament. Toarnă aluatul în tava pregătită, netezește partea de sus și coace checul într-un cuptor preîncălzit la 160 grade C timp de 55 până la 65 de minute, dar verifică checul după 50 de minute.
Checul ar trebui să se coacă până devine auriu și o scobitoare introdusă în centru iese curată sau cu câteva firimituri umede. Lasă-l să se răcească în tavă timp de aproximativ 10 minute, apoi răstoarnă-l pe un grătar, taie și servește.
Savurați cu poftă! Poftă bună!