Rețetă pas cu pas, în imagini – Prăjitură delicioasă la tavă, cu ciocolată
Ingrediente necesare pentru blat:
- 4 ouă
- 1 cană zahăr pudră
- 1 cană făină
- 3 linguri pudră de cacao
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahăr vanilat
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 1 L lapte
- 4 linguri făină
- 4 linguri amidon alimentar
- O cană și jumătate zahăr pudră
- 2 ouă
- 100 g unt
- 1 plic zahăr vanilat
- 400 ml frișcă lichidă
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 200 ml frișcă lichidă
- 100 g ciocolată cu lapte
Pentru a măsura ingredientele am folosit o cană de 200 ml.
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm ouăle spumă împreună cu zahărul pudră și cel vanilat. Amestecăm făina cu praful de copt și cu pudra de cacao și cernem totul peste spuma de ouă. Amestecăm până la omogenizare.
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și transferăm compoziția în ea. Coacem blatul la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de aproximativ 20 de minute.
După coacere, lăsăm blatul să se răcească.
Pentru cremă, amestecăm făina, amidonul, zahărul pudră. Turnăm treptat și laptele, amestecând continuu și încorporăm și ouăle. Punem pe foc și amestecăm până crema se îngroașă. Luăm crema de pe foc și încorporăm în ea untul și zahărul vanilat, amestecând până untul se topește complet. Folosim un mixer.
Lăsăm crema să se răcească. Mixăm frișcă spumă tare și o încorporăm în cremă. Împărțim în două părți.
Tăiem marginile blatului și le sfărâmăm. Întindem o parte din cremă peste blat, punem firimiturile peste cremă și acoperim cu cealaltă parte de cremă. Uniformizăm și dăm prăjitura la frigider până crema se întărește după care turnăm și glazura peste ea.
Pentru glazură, încălzim frișca lichidă împreună cu bucățelele de ciocolată, pe baie de aburi. Amestecăm până la omogenizare.
După ce se întărește și glazura putem servi prăjitura.
Savurați cu poftă! Poftă bună!