Fursecuri de casă cu caramel (din lapte condensat) – Se prepară din 2 căni de făină, 100g unt, 175g lapte condensat și…
Ingrediente necesare:
- 2 căni făină
- 100 g unt
- 1 linguriță praf de copt
- 1 linguriță zahăr vanilat
- 3 linguri apă
- 175 g lapte condensat caramelizat
Pentru a măsura ingredientele am folosit o cană de 250 ml.
Mod de preparare:
Într-un bol, amestecăm făina cu praful de copt. Adăugăm și bucățelele de unt și mixăm bine. Încorporăm și jumătate din cantitatea de lapte condensat, apa și zahărul vanilat.
Frământăm un aluat moale pe care-l învelim în folie alimentară și-l dăm la frigider pentru minim 30 de minute.
Ulterior, întindem aluatul într-o foaie subțire și decupăm formele pe care le transferăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 190 de grade Celsius, timp de 10 minute.
Lăsăm fursecurile să se răcească, după care lipim 2 câte 2 cu laptele condensat rămas.
Pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!