Prăjitură rapidă, fără coacere – Prăjitură de casă cu arahide, nucă de cocos și glazură de ciocolată

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 1 cană arahide
  • 2 lingurițe fulgi de cocos
  • Un sfert cană pudră de cacao
  • Un sfert cană sirop de arțar
  • 2 lingurițe ulei de cocos

Ingrediente necesare pentru stratul cu cocos:

  • 3 căni fulgi de cocos
  • 1 lingură esență de vanilie
  • Un sfert cană ulei de cocos
  • Un sfert cană sirop de arțar
  • Un sfert cană lapte de cocos

Ingrediente necesare pentru glazură:

  • 100 g ciocolată
  • 3 linguri lapte

Pentru a măsura ingredientele am folosit o cană de 250 ml.

Mod de preparare:

Pentru blat, punem arahidele, făina și pudra de cacao în blender. Mixăm foarte bine. Adăugăm celelalte ingrediente, omogenizăm și transferăm compoziția într-o tavă mai mică, de 24*24 cm, formând un blat uniform.

Pentru stratul cu cocos, punem toate ingredientele în blender și mixăm foarte bine. Întindem peste stratul cu arahide.

Pentru glazură, punem bucățelele de ciocolată pe baie de aburi, împreună cu laptele. Amestecăm până la omogenizare și turnăm glazura peste stratul cu cocos. Decorăm după gust.

Savurați cu poftă! Poftă bună!