Rețetă cu imagini, pas cu pas – Plăcintă de post (la cuptor) cu cartofi, ceapă verde și ardei – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 800 g cartofi
- 60 g quinoa (pre-spălată!)
- 2-3 cepe verzi
- 1 ardei gras
- 2-3 linguri amidon de cartofi
- 1 linguriță ceapă granulată
- 1 linguriță pudră de usturoi
- 1/2 lingură ierburi italiene
- Sare și piper negru după gust
- 3 linguri ulei de măsline
- 2 roșii
- 2 linguri cașcaval de post (opțional)
Ingrediente necesare pentru sosul de fasole albă:
- 1 conservă (aprox. 400 g) fasole albă
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 lingură suc de lămâie
- 1/2 linguriță coajă de lămâie
- 1/2 linguriță sare
- 1/2 linguriță cimbru uscat
- 1 cățel usturoi
- Apă
Mod de preparare:
Dați cartofii pe răzătoare după care transferați cartofii rași într-un bol mare. Adăugați apă și lăsați deoparte timp de 10 minute.
Puneți 60 g quinoa într-o cratiță, împreună cu 1 cană de apă. Gătiți până când quinoa absoarbe toată apa.
Stoarceți bine cartofii pentru a elimina excesul de apă și puneți într-un bol încăpător.
Tocați 2-3 cepe verzi și 1 ardei gras. Adăugați quinoa gătită, amidonul, 1 linguriță de ceapă granulată, 1 linguriță pudră de usturoi, 1/2 lingură de ierburi italiene, sare și piper negru după gust.
Turnați 3 linguri de ulei de măsline și amestecați bine. Transferați amestecul în tava de copt tapetată cu hârtie de copt.
Uniformizați și decorați cu rondele de roșii și cașcaval ras.
Coaceți în cuptorul preîncălzit la 190°C timp de 30 minute sau până când marginile sunt crocante și partea de sus începe să se rumenească.
Pentru sos, adăugați într-un bol 400 g fasole albă, 2 linguri de ulei de măsline, 1 lingură de suc de lămâie, 1/2 linguriță de coajă de lămâie, 1/2 linguriță de sare, 1/2 linguriță de cimbru uscat și omogenizați foarte bine cu un mixer vertical.
După coacere, lăsați plăcinta să se răcorească 10 minute înainte de a o porționa.
Savurați cu poftă! Poftă bună!