Rețetă pas cu pas, cu imagini – Chifle de casă pentru mic dejun, sandvișuri – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 400 ml lapte (cald)
- 12 g drojdie (1 lingură plină)
- 1 lingură zahăr
- 30 g unt topit
- 600 g făină
- 8 g sare (1 linguriță)
- 15 g făină
Mod de preparare:
Într-un recipient puneți laptele cald, drojdia uscată, zahărul și untul topit. Amestecați bine.
Adăugați făina și sarea, apoi amestecați bine. Framântați până obțineți un aluat moale și neted.
Împărțiți aluatul în două părți, apoi împărțiți fiecare parte în 6 sau 8. Modelați aluatul și lăsați-l să se odihnească timp de 15 minute.
Ungeți cu gălbenuș de ou și coaceți în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 25 de minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!