Ingrediente:
- 500 g căpșuni
- 500 g zahăr
- 100 ml apă
Mod de preparare:
1. Într-un vas, adăugăm zahărul și apa și aducem amestecul până la punctul de fierbere, la foc mic. Amestecăm ușor și constant…
2. Luăm vasul de pe foc și adăugăm căpșunele spălate și curățate în amestecul fierbinte. Le lăsăm la temperatura camerei aprox. 2 ore, până când se răcesc complet…
După acest interval de timp, scoatem căpșunele din vas și punem din nou siropul la încălzit. Luăm vasul de pe foc și adăugăm iar căpșunele. Repetăm întreg procesul de 5 ori.
3. Transferăm căpșunele într-o sită și așteptăm să se scurgă tot siropul…
4. Așezăm fructele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le lăsăm la uscat timp de 1-2 săptămâni, la temperatura camerei. Se recomandă să le întoarceți periodic.
5. Căpșunele confiate se păstrează într-un borcan închis ermetic, la frigider. Siropul poate fi folosit pentru însiroparea torturilor / prăjiturilor, pe post de topping pentru înghețată etc.
Poftă bună!