Ingrediente:
- 900 g brânză de vaci
- 4-6 linguri zahăr
- 1 ou
- 75 g griș
- vanilie
- făină
- ulei
Mod de preparare:
1. Într-un bol, așezăm brânza de vaci. Adăugăm oul, vanilia, zahărul, grișul și amestecăm foarte bine.
2. Lăsăm compoziția să se odihnească aprox. 20 minute. După acest interval de timp, formăm un baton pe care îl tăiem în bucățele de circa 50 grame.
3. Punem fiecare brânzoaică pe suprafața de lucru, presărată în prealabil cu puțină făină. Apoi rotim brânzoaica între cuțit și mână, pentru a-i oferi o formă rotundă și îngrijită. Folosind același cuțit, netezim și fața superioară. Punem brânzoaicele pe un tocător și le dăm la congelator 5-7 minute (cât să înghețe puțin la suprafață).
4. Coacem brânzoaicele într-o tigaie încinsă cu puțin ulei, la foc mic, până se rumenesc frumos.
Să le savurați cu drag! Poftă bună!