Ardei măcinați la borcan, pentru iarnă – Sunt delicioși în ciorbe, tocane, fripturi și multe alte mâncăruri

Frigul se instalează cam repede, ce-i drept… De aceea, am adunat ultimii ardei, i-am măcinat și i-am pus în borcane… La iarnă vor da culoare și savoare mâncărurilor… Sunt delicioși în ciorbe, tocane, fripturi și multe alte mâncăruri…

Nu trebuie să fie ardei mari și frumoși… Dimpotrivă, am pus tot ce a fost mic și nu s-a putut folosi la altceva… Dacă au avut pete, le-am tăiat și restul am pus la măcinat… Contează să fie ardei roșii, atât…

Cum se prepară?

Spălăm bine ardeii, așteptăm să se scurgă apa și îi curățăm de cotoare… Dacă sunt ardei pătați, înlăturăm partea pătată și folosim restul…

Putem măcina ardeii la mașina de tocat sau folosind mixerul…

Lângă ardei, la măcinat, adăugăm o mână bună de pătrunjel verde… Amestecăm totul cu sare… Punem sare ca pentru o mâncare obișnuită, nu trebuie să fie foarte sărați…

Folosind o lingură, punem totul în borcane, apăsând bine, pentru a nu rămâne goluri de aer…

Închidem borcanele ermetic și le punem la fiert la bain-marie. Fierbem o oră din momentul în care apa începe să clocotească…

După acest timp, le scoatem din apă, verificăm capacele și le punem în pături, pentru a se răci lent, treptat…

Se depozitează în cămară… Simplu și gustos!

Să îi savurați cu drag! Poftă bună!

Rețetă preluată cu acord, de la dna. Margareta Cismasiu.