Ingrediente necesare:

  • 500 g făină
  • 2 ouă
  • 2 lingurițe drojdie uscată
  • 5 linguri zahăr
  • 200 ml lapte
  • 75 g unt
  • Jumătate linguriță sare
  • 2 linguri semințe de susan
  • 100 g magiun

Mod de preparare:

Într-un bol, amestecăm drojdia cu laptele cald, cu 2 linguri de făină și cu 1 lingură de zahăr.
Lăsăm amestecul deoparte, să se activeze drojdia.
Cernem făina rămasă într-un vas mare, adăugăm și sarea, zahărul rămas, un ou bătut, apoi și amestecul de drojdie.

Frământăm aluatul după care adăugăm și untul.
Continuăm să frământăm foarte bine aluatul, după care acoperim vasul un cu prosop curat de bucătărie.

Lăsăm aluatul la dospit, într-un loc cald, pentru aproximativ 1 oră sau până își dublează volumul inițial.
Ulterior, împărțim aluatul în 12 bucăți pe care le rotunjim, le acoperim cu un prosop și le lăsăm să se odihnească timp de 10 minute.
Întindem 12 lipii ovale, un pic mai mari decât palma.

Adăugăm umplutura pe marginile lipiilor, o acoperim cu aluat și lipim marginile.
Pe cea de-a doua parte a lipiei, facem 4 tăieturi și formăm cornul.

Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și transferăm cornurile pe ea.
Lăsăm să se odihnească în tavă pentru încă 20 de minute.
După cele 20 de minute, ungem cornurile cu un ou bătut și le presărăm cu semințe de susan.

Coacem cornurile în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de 20-25 de minute.

Să le savurați cu poftă! Poftă bună!