kiloRețete
marți, octombrie 3, 2023
kiloRețete
No Result
View All Result

Tartă cu căpșuni și sos de smântână – Aveți nevoie de 400g făină, 2 ouă, 120g unt și…

Tartă cu căpșuni și sos de smântână – Aveți nevoie de 400g făină, 2 ouă, 120g unt și…

Ingrediente necesare pentru aluat:

  • 350-400 g făină
  • 100 g zahăr
  • 2 ouă
  • 120 g unt
  • 20 g zahăr vanilat
  • 1 linguriță praf de copt

Ingrediente necesare pentru sosul de smântână:

  • 300 g smântână fermentată 20%
  • 120 g zahăr
  • 2 ouă
  • 20 g amidon

Ingrediente necesare pentru umplutură:

  • 200-300 g căpșuni ( sau alte fructe: mere, afine, vișine, cireșe etc. )

Mod de preparare:

Începem cu aluatul: într-un bol, batem ouăle împreună cu zahărul vanilat și cu zahărul tos, până obținem o compoziție albicioasă și spumoasă.

Adăugăm și bucățelele de unt moale și mixăm până la omogenizare.

Treptat, adăugăm și câte 2-3 linguri de făină cernută și amestecată cu praful de copt.
La început, amestecăm cu o lingură sau cu mixerul, după care frământăm aluatul cu mâinile.
Vom obține un aluat nelipicios și moale, pe care îl învelim cu folie alimentară și îl dăm la frigider pentru 30 de minute.

Pentru sosul de smântână, amestecăm zahărul și amidonul într-un bol, după care adăugăm și ouăle și batem până la omogenizare.
Adăugăm și smântâna și mixăm iar, până la omogenizare.
Spălăm bine căpșunile și le îndepărtăm codițele.

Asamblare: tapetăm cu hârtie de copt fundul unei tăvi rotunde ( 22-26 cm ), cu pereții detașabili.
Ungem suprafața cu unt, după care răspândim aluatul scos din frigider pe fundul și pe pereții tăvii.

Peste blat, turnăm sosul de smântână, după care punem și căpșunile în sos, în poziție verticală.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coacem tarta timp de 60 de minute, aproximativ.
După 45 de minute, urmărim cu atenție tarta, ca să nu se ardă.
Oprim cuptorul și mai lăsăm tarta înăuntru pentru o jumătate de oră.

Scoatem tarta din cuptor și o lăsăm să se răcească complet, în tavă.
În cazul în care umplutura nu se va lega complet după răcire, dăm tarta la frigider pentru 2 ore.

Transferăm tarta pe un platou, o porționăm și o servim.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Compot de piersici – Rețetă simplă, fără conservanți
Fără categorie

Compot de piersici – Rețetă simplă, fără conservanți

Ardei iuți la borcan – Ardei opăriți pentru iarnă – Încercați rețeta, merită
Fără categorie

Ardei iuți la borcan – Ardei opăriți pentru iarnă – Încercați rețeta, merită

Gem de măceșe – Fin și aromat, fără conservanți – Gem de casă, plin de vitamine
Fără categorie

Gem de măceșe – Fin și aromat, fără conservanți – Gem de casă, plin de vitamine

Castraveți murați – Castraveți pentru iarnă, murați la soare – Crocanți și aromați, merită să încercați rețeta
Fără categorie

Castraveți murați – Castraveți pentru iarnă, murați la soare – Crocanți și aromați, merită să încercați rețeta

Ketchup de casă – Sos gustos, ușor picant – Ketchup din ardei
Fără categorie

Ketchup de casă – Sos gustos, ușor picant – Ketchup din ardei

Pepeni murați – Rețetă pentru iarnă – Pepeni în saramură, fără conservanți
Fără categorie

Pepeni murați – Rețetă pentru iarnă – Pepeni în saramură, fără conservanți

Next Post
Chec rapid și pufos, cu caise – Aveți nevoie de 230 g făină, 2 ouă, 250g smântână și…

Chec rapid și pufos, cu caise - Aveți nevoie de 230 g făină, 2 ouă, 250g smântână și...

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Salată colorată și aromată (pentru iarnă)- Aveți nevoie de 2,5 kg roșii, 800g ceapă, 700g ardei, 1 kg castraveți, verdeață și…
Fără categorie

Salată colorată și aromată (pentru iarnă)- Aveți nevoie de 2,5 kg roșii, 800g ceapă, 700g ardei, 1 kg castraveți, verdeață și…

O gustare excelentă, binevenită în orice moment al zilei – Chec-aperitiv la cuptor, cu salam și cașcaval
Aperitive

O gustare excelentă, binevenită în orice moment al zilei – Chec-aperitiv la cuptor, cu salam și cașcaval

Rețetă delicioasă pentru o prăjitură ușoară și dietetică – Chec cu dovleac și griș
Feluri principale

Rețetă delicioasă pentru o prăjitură ușoară și dietetică – Chec cu dovleac și griș

Prăjitura care se prepară singură, cum îmi place mie să spun – Rețetă foarte ușoară și foarte delicioasă
Rețete

Prăjitura care se prepară singură, cum îmi place mie să spun – Rețetă foarte ușoară și foarte delicioasă

Prăjitură aromată și delicată, fără coacere – Prăjitură cu blat din biscuiți, cremă de brânză dulce, cremă de vanilie și frișcă
Fără categorie

Prăjitură aromată și delicată, fără coacere – Prăjitură cu blat din biscuiți, cremă de brânză dulce, cremă de vanilie și frișcă

Spanac cu ciuperci – Rețetă de post – Mâncărică gustoasă și sățioasă – Perfectă pentru Postul Mare
Fără categorie

Spanac cu ciuperci – Rețetă de post – Mâncărică gustoasă și sățioasă – Perfectă pentru Postul Mare

  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate