- Nivel de dificultate: Începători
- Timp de pregătire: 40 minute
- Cantitate: Pentru 4 persoane
Ingrediente necesare:
- 300 g făină
- 2-3 linguri zahăr pudră (după gust)
- 3 ouă
- 6 g praf de copt
- 6 g bicarbonat
- 2 linguri unt topit (pentru aluat)
- 300 ml lapte
- 100 g unt topit (pentru uns)
Mod de preparare:
Amestecăm făina cu praful de copt, bicarbonat și zahăr. Separăm ouăle.
Amestecăm laptele cu gălbenușurile și untul topit. Batem albușurile spumă tare.
Combinăm amestecul de făină cu cel de lapte, apoi adăugăm și albușurile. Amestecăm cu grijă.
Încălzim aparatul de gofre, apoi ungem cu unt (de fiecare dată, înainte să punem aluatul).
Turnăm câte un polonic de aluat în aparatul fierbinte și coacem pentru 2-3 minute.
După gust, le putem coace mai crocante sau mai moi.
Să le savurați cu drag! Poftă bună!
Discussion about this post