Ingrediente pentru aluat:
- 5 ouă
- 600 ml lapte
- 230 g făină
- 1/2 linguriță sare
- 1 lingură zahăr
- 1 lingură ulei
Ingrediente pentru umplutură:
- 500 g brânză de vaci
- 100 g zahăr tos
- 100 g stafide
- 2 gălbenușuri de ou
Mod de preparare:
1. Pentru aluat, batem 5 ouă cu ajutorul unui mixer. Adăugăm 2 gălbenușuri, sarea, zahărul, o treime din cantitatea de lapte, făina și amestecăm foarte bine.
2. Dacă doriți, puteți să înlocuiți laptele cu apă fiartă și răcită sau să folosiți lapte amestecat cu apă în proporții egale. De asemenea, având în vedere că făina poate fi diferită, este posibil ca aluatul să fie prea gros: în acest caz veți avea nevoie de puțin mai mult lapte sau apă.
3. Într-o tigaie încinsă cu ulei, coacem clătitele, pe ambele părți.
4. Pentru umplutură, amestecăm brânza de vaci cu gălbenușurile, zahărul tos și vanilia. Mixăm bine până la omogenizare.
5. Umplem clătitele cu amestecul obținut.
6. Așezăm clătitele într-o tavă tapetată cu unt și coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 40 de minute.
Să le savurați cu drag! Poftă bună!
Discussion about this post