Ingrediente necesare:
- 230 g făină
- 2 ouă
- 130-150 g zahăr
- 250 g smântână fermentată densă, sau ricotta
- 15 g praf de copt
- 100 g unt
- 8-10 caise
- 2 prize sarev
Mod de preparare:
Într-un bol, cernem făina împreună cu praful de copt.
Într-un alt bol, pasăm untul moale cu o furculiță, adăugăm ouăle și batem cu telul.
Adăugăm și ricotta și mai amestecăm o dată, până obținem o compoziție cremoasă și pufoasă.
În 2-3 etape, încorporăm și făina, obținând un aluat moale.
Tapetăm o formă de 28-19 cm cu hârtie de copt, transferăm aluatul în ea și uniformizăm.
Peste aluat, așezăm jumătățile de caise, cu tăietura în jos și le adâncim ușor.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de 35 de minute.
După cele 35 de minute, mai lăsăm tava în cuptorul oprit pentru încă 10 minute.
La final, presărăm checul cu zahăr pudră.
Să îl savurați cu poftă! Poftă bună!