Fragede, pufoase și delicioase, pur și simplu se topesc în gură – Gogoși de casă răsucite
Timp de preparare: 30 minute
Nr. de porții: 12-15
Ingrediente
- 2 buc gălbenușuri
- 200 ml lapte
- după gust coaja rasă de la o lămâie
- 500 gr făină
- 7 gr drojdie uscată
- 50 ml ulei
Preparare
Laptele se încălzește cu zahărul, se dă deoparte și se pune drojdia. Făina se pune într-un bol, adăugăm laptele, gălbenușurile și coaja de lămâie.
Frământăm puțin și adăugăm treptat uleiul. Se lasă la dospit pentru 60 minute. Pe masa de lucru se pune aluatul și se formează gogoșile.
Le mai lăsăm 10 – 15 minute pe masa de lucru, se prăjesc în baie de ulei, se scot pe un șervet de bucătărie. Se pudrează cu zahăr pudră sau cu zahăr tos. Gogoși super aromate și pufoase.
Rețeta aparține d-nei. Daniela Maria Todea și a fost preluată cu acord expres