Timp de preparare: 2 ore

Ingrediente

  • 2,5 pachete pișcoturi
  • 500 gr mascarpone
  • 400 ml cafea îndulcită și cu amaretto
  • 8 linguri zahăr
  • 5 buc ouă separate în albușuri și gălbenușuri
  • după necesitate cacao pentru decor
  • 1 praf sare

Preparare

Pentru început facem cafeaua și o lăsam să se răcească. Albușurile se bat spumă cu un praf de sare după care adăugăm 4 linguri de zahăr.

Separat în alt castron punem gălbenușurile cu restul din cele 8 linguri de zahăr și se mixează până se albesc, apoi se adaugă mascarpone care trebuie să fie la temperatura camerei.

Cu o spatulă se pun ușor și treptat albușurile peste crema de gălbenușuri și mascarpone. Amestecăm ușor cu mișcări largi.

Pentru asamblare eu am folosit o tava de 38/25: se așterne un strat de pișcoturi înmuiate în cafea, se pune crema, un strat de pișcoturi, ultimul trebuie să fie de cremă.

Decorați după imaginația fiecăruia. Eu am folosit și bucata de perdeluță, am pus perdeaua am presărat cacao și am ridicat dintr-o dată.

Cu siguranță familia și prietenii vor fi încântați de acest desert. Vă doresc poftă bună.

Rețeta aparține d-nei. Daniela Maria Todea și a fost preluată cu acord expres