kiloRețete
miercuri, octombrie 4, 2023
kiloRețete
No Result
View All Result

Chifle moi și aromate umplute cu cremă fină – Aveți nevoie de 300g făină, 15g drojdie, 40g zahăr și…

Chifle moi și aromate umplute cu cremă fină – Aveți nevoie de 300g făină, 15g drojdie, 40g zahăr și…

Ingrediente necesare pentru aluat:

  • 300 g făină, aproximativ
  • 30 g unt moale
  • 1 ou
  • 15 g drojdie proaspătă sau 5 g drojdie uscată
  • Un sfert linguriță sare
  • Coaja rasă de la 1 portocală
  • 40 g zahăr
  • 150 ml lapte/suc

Ingrediente necesare pentru umplutură:

  • 250 g brânză grasă de vaci
  • 2 linguri zahăr
  • 1 lingură griș
  • 1-2 linguri smântână
  • 60 g stafide
  • Vanilie

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 200 g lapte condensat
  • 200 g smântână fermentată

Mod de preparare:

Într-un vas, dizolvăm drojdia în laptele cald, adăugăm 2 linguri de zahăr și amestecăm.
Turnăm și sucul, adăugăm oul, sarea și coaja rasă de portocală.
Amestecăm, adăugăm treptat făina cernută și frământăm un aluat un pic lipicios dar care-și menține bine forma.

Adăugăm și untul moale și frământăm aluatul timp de 7 minute sau până devine elastic și moale.

Ungem aluatul și un vas curat cu ulei. Punem aluatul în vas, acoperim și lăsăm la dospit la loc cald până își mărește de 2 ori volumul inițial.

Într-un alt bol, amestecăm brânza, zahărul, smântâna, vanilia și pasăm compoziția cu un blender vertical, până la omogenizare.

Notă: dacă brânza este umedă, nu mai adăugați smântâna

Înmuiem stafidele timp de 10 minute în apă fierbinte, după care le spălăm și le uscăm.
Adăugăm stafidele în umplutură.

Dacă umplutura este prea lichidă, adăugăm griș.
Transferăm aluatul pe suprafața de lucru, îl lucrăm un pic după care-l împărțim în bucăți de 45 g ( 13 bucăți ).
Rotunjim fiecare bucată după care întindem pe rând bilele în formă de lipii.
Adăugăm umplutura și lipim doar marginile laterale.

Așezăm chiflele într-o tavă de 20*30 cm, tapetată cu hârtie de copt și le acoperim.

Le lăsăm deoparte timp de o jumătate de oră.
După cele 30 de minute, le ungem cu un ou bătut sau cu lapte și le coacem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade celsius, timp de 20-25 de minute, sau până trec testul scobitorii.

Într-un bol, amestecăm laptele condensat cu smântâna și umplem mijlocul chiflelor cu această cremă.

Dăm tava înapoi la cuptorul oprit pentru 2-3 minute ca să se prindă crema.
La final, pudrăm chiflele cu zahăr pudră.

Să le savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Pastă de ardei iuți și usturoi – Rețetă de Adjika – Sos picant și aromat, merită încercat – Rețetă pentru iarnă, fără fierbere
Fără categorie

Pastă de ardei iuți și usturoi – Rețetă de Adjika – Sos picant și aromat, merită încercat – Rețetă pentru iarnă, fără fierbere

Sos de roșii, ardei, mere și morcovi – Adjică moldovenească – Rețetă pentru iarnă
Fără categorie

Sos de roșii, ardei, mere și morcovi – Adjică moldovenească – Rețetă pentru iarnă

Concentrat de legume pentru iarnă – Vegeta de casă, fără chimicale
Fără categorie

Concentrat de legume pentru iarnă – Vegeta de casă, fără chimicale

Mazăre conservată pentru iarnă – Mazăre la congelator sau la borcan
Fără categorie

Mazăre conservată pentru iarnă – Mazăre la congelator sau la borcan

Varză murată pentru iarnă – Varză murată la borcan, în suc propriu
Fără categorie

Varză murată pentru iarnă – Varză murată la borcan, în suc propriu

Verdeață pentru iarnă – Iată cum se usucă verdețurile și cum se păstrează pentru iarnă
Fără categorie

Verdeață pentru iarnă – Iată cum se usucă verdețurile și cum se păstrează pentru iarnă

Next Post
Ruladă din omletă cu ciuperci și carne de pui – Aveți nevoie de 6 ouă, 200g ciuperci, 1 piept de pui și…

Ruladă din omletă cu ciuperci și carne de pui – Aveți nevoie de 6 ouă, 200g ciuperci, 1 piept de pui și...

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Cheesecake fără coacere, cu jeleu de fructe – Se prepară din 600g cremă de brânză, 600 g fructe congelate, 150g unt, 400g biscuiți și…
Fără categorie

Cheesecake fără coacere, cu jeleu de fructe – Se prepară din 600g cremă de brânză, 600 g fructe congelate, 150g unt, 400g biscuiți și…

Cei mai buni Melcișori cu brânză dulce – Melcișori pufoși și moi – Rețetă pas cu pas
Fără categorie

Cei mai buni Melcișori cu brânză dulce – Melcișori pufoși și moi – Rețetă pas cu pas

Bunătate de rețetă, pe care nu am știut-o până acum – O varză, câteva ouă, făină, smântână, cașcaval și condimente
Aperitive

Bunătate de rețetă, pe care nu am știut-o până acum – O varză, câteva ouă, făină, smântână, cașcaval și condimente

Tort de casă simplu și delicios, fără coacere – Tort cu cremă de căpșuni și ciocolată albă
Fără categorie

Tort de casă simplu și delicios, fără coacere – Tort cu cremă de căpșuni și ciocolată albă

Prăjiturele de casă, în formă de arici – Arici gustoși și delicioși, înțepător de fragezi
Fără categorie

Prăjiturele de casă, în formă de arici – Arici gustoși și delicioși, înțepător de fragezi

Dulceață de ardei iuți – Dulceață dulce-acrișoară și picantă, deosebit de gustoasă – Merită să încercați rețeta
Fără categorie

Dulceață de ardei iuți – Dulceață dulce-acrișoară și picantă, deosebit de gustoasă – Merită să încercați rețeta

  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate