kiloRețete
joi, mai 22, 2025
kiloRețete
No Result
View All Result

Chifle moi și aromate umplute cu cremă fină – Aveți nevoie de 300g făină, 15g drojdie, 40g zahăr și…

Chifle moi și aromate umplute cu cremă fină – Aveți nevoie de 300g făină, 15g drojdie, 40g zahăr și…

Ingrediente necesare pentru aluat:

  • 300 g făină, aproximativ
  • 30 g unt moale
  • 1 ou
  • 15 g drojdie proaspătă sau 5 g drojdie uscată
  • Un sfert linguriță sare
  • Coaja rasă de la 1 portocală
  • 40 g zahăr
  • 150 ml lapte/suc

Ingrediente necesare pentru umplutură:

  • 250 g brânză grasă de vaci
  • 2 linguri zahăr
  • 1 lingură griș
  • 1-2 linguri smântână
  • 60 g stafide
  • Vanilie

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 200 g lapte condensat
  • 200 g smântână fermentată

Mod de preparare:

Într-un vas, dizolvăm drojdia în laptele cald, adăugăm 2 linguri de zahăr și amestecăm.
Turnăm și sucul, adăugăm oul, sarea și coaja rasă de portocală.
Amestecăm, adăugăm treptat făina cernută și frământăm un aluat un pic lipicios dar care-și menține bine forma.

Adăugăm și untul moale și frământăm aluatul timp de 7 minute sau până devine elastic și moale.

Ungem aluatul și un vas curat cu ulei. Punem aluatul în vas, acoperim și lăsăm la dospit la loc cald până își mărește de 2 ori volumul inițial.

Într-un alt bol, amestecăm brânza, zahărul, smântâna, vanilia și pasăm compoziția cu un blender vertical, până la omogenizare.

Notă: dacă brânza este umedă, nu mai adăugați smântâna

Înmuiem stafidele timp de 10 minute în apă fierbinte, după care le spălăm și le uscăm.
Adăugăm stafidele în umplutură.

Dacă umplutura este prea lichidă, adăugăm griș.
Transferăm aluatul pe suprafața de lucru, îl lucrăm un pic după care-l împărțim în bucăți de 45 g ( 13 bucăți ).
Rotunjim fiecare bucată după care întindem pe rând bilele în formă de lipii.
Adăugăm umplutura și lipim doar marginile laterale.

Așezăm chiflele într-o tavă de 20*30 cm, tapetată cu hârtie de copt și le acoperim.

Le lăsăm deoparte timp de o jumătate de oră.
După cele 30 de minute, le ungem cu un ou bătut sau cu lapte și le coacem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade celsius, timp de 20-25 de minute, sau până trec testul scobitorii.

Într-un bol, amestecăm laptele condensat cu smântâna și umplem mijlocul chiflelor cu această cremă.

Dăm tava înapoi la cuptorul oprit pentru 2-3 minute ca să se prindă crema.
La final, pudrăm chiflele cu zahăr pudră.

Să le savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Cornulețe pufoase cu susan
Fără categorie

Cornulețe pufoase cu susan

Chec aperitiv cu șuncă, brânză și legume
Fără categorie

Chec aperitiv cu șuncă, brânză și legume

Chifle moi și pufoase
Fără categorie

Chifle moi și pufoase

Lipii pufoase coapte la cuptor
Fără categorie

Lipii pufoase coapte la cuptor

Sarmale tradiționale cu carne tocată și varză murată
Fără categorie

Sarmale tradiționale cu carne tocată și varză murată

Plăcintă bulgărească cu brânză și iaurt
Fără categorie

Plăcintă bulgărească cu brânză și iaurt

Next Post
Ruladă din omletă cu ciuperci și carne de pui – Aveți nevoie de 6 ouă, 200g ciuperci, 1 piept de pui și…

Ruladă din omletă cu ciuperci și carne de pui – Aveți nevoie de 6 ouă, 200g ciuperci, 1 piept de pui și...

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Clătite marocane, cu aluat poros – Clătite de casă fragede și aerate, delicioase și delicate
Fără categorie

Clătite marocane, cu aluat poros – Clătite de casă fragede și aerate, delicioase și delicate

Tort de casă fără coacere (cu iaurt și jeleu de fructe) – Rețetă simplă și rapidă, cu imagini
Fără categorie

Tort de casă fără coacere (cu iaurt și jeleu de fructe) – Rețetă simplă și rapidă, cu imagini

Prăjitura “Deșteaptă” cu cremă de lapte – Prăjitură de casă fragedă și cremoasă, un deliciu!
Rețete

Prăjitura “Deșteaptă” cu cremă de lapte – Prăjitură de casă fragedă și cremoasă, un deliciu!

Prăjitură răsturnată cu ananas și caramel – În mai puțin de 45 minute pregătești o prăjitură tare tare bună!
Fără categorie

Prăjitură răsturnată cu ananas și caramel – În mai puțin de 45 minute pregătești o prăjitură tare tare bună!

Prăjitura Cartoful – Așa prăjiturele bune nu mănânci în fiecare zi
Fără categorie

Prăjitura Cartoful – Așa prăjiturele bune nu mănânci în fiecare zi

Tort de casă cu spumă de iaurt și piersici – Prăjitură fină și cremoasă, fără coacere
Fără categorie

Tort de casă cu spumă de iaurt și piersici – Prăjitură fină și cremoasă, fără coacere

Ustensile pentru gătit

Cutite profesionale
  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate