Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Dovlecei la cuptor, cu legume și cașcaval – Mâncărică ideală pentru prânz sau cină – Rețetă de nota 10
Ingrediente necesare:
- 3 dovlecei
- 3 ardei
- 40 g pesmet
- 40 g parmezan
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță ierburi italiene
- 3 căței usturoi
- Ulei de măsline
- Mozzarella
- 2 roșii
- Jumătate linguriță sare
- Cașcaval ras
Mod de preparare:
Tăiem dovleceii rondele și ardeii bucăți de mărime medie. Amestecăm pesmetul cu parmezanul, 1 linguriță de sare și de ierburi italiene și cu usturoiul pisat.
Punem dovleceii într-un vas uns cu ulei de măsline și presărăm deasupra amestecul de pesmet și mozzarella rasă. Punem deasupra bucățelele de ardei pe care le presărăm cu amestecul de pesmet și cu mozzarella. Repetăm straturile.
Tăiem roșiile în jumătăți și le dăm prin răzătoare. Adăugăm jumătate linguriță de sare și amestecăm bine. Turnăm sosul peste legumele din vas. Stropim totul cu un pic de ulei de măsline, presără parmezan și cașcaval deasupra și dăm vasul la cuptorul preîncălzit la 250 grade, pentru 15 minute.
După 15 minute, scoatem vasul din cuptor și presărăm mozzarella rasă deasupra. Dăm vasul înapoi la cuptor pentru încă 15 minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!