Ingrediente necesare:
- 4 ouă
- 1 cană zahăr
- 1 cană chefir
- 500-600 g fructe
- 2 căni cu vârf făină
- jumătate cană ulei
- 1 linguriță esență de vanilie
- 1 linguriță coajă rasă de lămâie
- 1 linguriță praf de copt
- praf de sare
- zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare:
Înainte de toate, spălăm fructele, îndepărtăm sâmburii, apoi le punem la scurs. Tapetăm o tavă de 25*35 cu hârtie de copt și aprindem cuptorul la 180 de grade Celsius.
Mixăm ouăle și sarea timp de câteva secunde, apoi încorporăm în mai multe tranșe zahărul, mixând până acesta se dizolvă. Turnăm apoi în fir subțire uleiul, mixând în continuare. Adăugăm și chefirul, esența, coaja de lămâie, apoi încorporăm treptat și făina cernută și amestecată cu praful de copt.
Transferăm aluatul astfel obținut în tava pregătită, apoi așezăm frumos deasupra lui bucățelele de fructe. Dăm tava la cuptor și coacem prăjitura timp de 45 de minute, sau până se rumenește frumos. Când se mai răcorește un pic, presărăm zahăr pudră peste ea.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!