Ingrediente necesare:
Blat din 6 ouă
Pentru cremă:
- 500 g mascarpone
- 500 ml frișcă lichidă (îndulcită)
- 1 plic gelatină (pentru frișcă, dacă este necesar)
- esență de rom (după gust)
- zahăr pudră (după gust)
- cafea (pentru însiropat blatul)
- cacao (pentru decor)
Mod de preparare:
Coacem blatul, lăsăm să se răcească apoi tăiem în două. Cantități egale de zahăr, ou și făină. Batem albușurile spumă tare. Separat, frecăm gălbenușurile cu zahărul, apoi adăugăm făina și, cu grijă, incorporăm și albușurile bătute…
Amestecăm zahărul pudră cu mascarpone, zahărul vanilat și esența de rom. Batem spumă frișca și amestecăm cele două compoziții. Însiropăm blaturile cu cafea.
Punem crema peste primul blat și adăugăm al doilea blat peste cremă (păstrăm un pic de cremă pentru decor).
Puteți decora cu pudră de cacao, sau cum vă place…
Folosim o tavă de tort de 24 cm
Coacem în tava tapetată cu hârtie de copt. Verificăm cu o scobitoare dacă e gata…
Savurați cu drag! Poftă bună!
Discussion about this post