Combinație atât de reușită, încât fiecare bucată se topește în gură și se devorează până la ultima fărâmitură…
Ingrediente:
- 300 g biscuiți de ciocolată
- 150 g unt
- 100 g fulgi de nucă de cocos
- o lingură pudră de cacao
- 3 linguri de zahăr pudră
Pentru sirop:
- 120 ml de apă
- 3 linguri de zahăr pudră
Cum se prepară?
Zdrobiți fin biscuiții de ciocolată… Puteți face acest lucru în diferite moduri… utilizând un blender, o mașină de tocat carne, îi puteți pune într-o pungă apoi îi zdrobiți cu un sucitor – alegeți metoda care vi se pare mai… comodă….
Punem biscuiții zdrobiți într-un bol adânc și adăugăm o lingură de pudră de cacao. Puteți utiliza și biscuiți fără ciocolată, cu vanilie, de exemplu, doar că în acest caz va trebui să adăugați 2 linguri de cacao…
Se toarnă apă fierbinte într-un pahar (pe jumătate), se adaugă 3 linguri de zahăr pudră și se amestecă bine. Așteptați până când zahărul este complet dizolvat… Apoi, se toarnă treptat apa în biscuiții zdrobiți, amestecând constant…
Trebuie să obțineți un aluat omogen, moale, pe care-l scoateți din bol și-l lăsați deoparte…
În continuare, trebuie să pregătiți umplutura…
Într-un castron separat, puneți untul moale, la temperatura camerei. Zdrobiți-l bine cu o furculiță, adăugați zahărul pudră și fulgii de nucă de cocos. Toate ingredientele se mixează cu o furculiță, până când obțineți un amestec omogen – și umplutura este gata!
Mai departe, puneți o bucată de folie alimentară pe masă și împrăștiați aluatul pe ea lăsând 1 cm liber la margini.
Ar trebui să obțineți un blat dreptunghiular cu grosimea de aprox. 5 milimetri…
Distribuim umplutura de cocos pe întreaga suprafață a aluatului, fără a ajunge la margini (aproximativ 1 cm).
Cu ajutorul foliei alimentare, rulați cu grijă în lungime, nu în lățime!
Puneți rulada la frigider pentru câteva ore. Apoi tăiați-o și serviți-o alături de cei dragi!
Să aveți poftă!
Discussion about this post