Ingrediente necesare pentru blat:

  • 400 g făină
  • 1 ou
  • 100 g zahăr
  • 250 g unt
  • 1 lingură smântână
  • 1 linguriță praf de copt
  • 2 lingurițe pudră de cacao

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 500 ml lapte
  • 2 plicuri budincă de vanilie
  • 200 g zahăr
  • 1 linguriță zahăr vanilat
  • 1 lingură pudră de cacao
  • 500 ml frișcă lichidă

Alte ingrediente necesare:

  • 350-400 ml frișcă lichidă
  • Zahăr
  • Ciocolată cu lapte
  • Biscuiți cu unt

Mod de preparare:

Punem laptele la fiert într-o oală, împreună cu praful de budincă și cu zahărul. Amestecăm continuu până obținem o budincă groasă, pe care o lăsăm apoi să se răcească. După ce budinca s-a răcit de tot, adăugăm frișca lichidă, zahărul vanilat și amestecăm foarte bine. Împărțim crema astfel obținută în 2 părți și amestecăm o parte cu pudra de cacao.

Pentru aluat, cernem făina și praful de copt într-un bol încăpător. Adăugăm untul aflat la temperatura camerei, pudra de cacao, oul, zahărul, smântâna și amestecăm foarte bine. Transferăm aluatul astfel obținut într-o tavă de 31*23 cm tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coacem blatul timp de 20-25 de minute aproximativ.

Lăsăm blatul să se răcească de tot, după care întindem peste el un strat uniform de cremă de vanilie. Acoperim stratul de cremă cu un strat de biscuiți, peste care întindem uniform crema de cacao.

Batem frișca cu mixerul până obținem o spumă tare, adăugând zahăr după gust. Turnăm frișca peste crema de cacao, după care decorăm cu ciocolată rasă. Dăm prăjitura la rece pentru câteva ore, după care o putem porționa și servi.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!