Rețetă pas cu pas, cu imagini – Prăjitură cu căpșuni și frișcă – Încercați rețeta, o să vă placă mult – Prăjitură de casă moale și aromată
Ingrediente necesare pentru blat:
- 2 ouă
- 100 g zahăr
- 4 linguri lapte
- 4 linguri ulei
- 100 g făină
- 5 g praf de copt
- 5 g extract de vanilie
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 400 g smântână
- 200 ml frișcă lichidă
- 70 g zahăr pudră
- 500 g căpșuni
- 30 g gem de căpșuni
Ingrediente necesare pentru stratul superior:
- 250 ml apă
- 12 g gelatină
- 15 g zahăr vanilat
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm ouăle împreună cu zahărul până obținem o compoziție deschisă la culoare.
Mixând continuu, încorporăm uleiul, laptele după care încorporăm și vanilia și la final făina cernută împreună cu praful de copt.
Transferăm aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 170 de grade pentru 20 de minute.
Pentru cremă, mixăm smântâna cu frișca lichidă, zahărul pudră.
Ungem blatul răcorit cu gem de căpșuni. Peste stratul de gem întindem crema pregătită și punem bucăți de căpșuni deasupra.
Pentru stratul superior, punem apa într-o cratiță. Adăugăm zahărul vanilat, gelatina și omogenizăm.
Încălzim amestecul fără să-l dăm în clocot după care turnăm peste stratul de căpșuni.
Dăm prăjitura la rece pentru câteva ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!